Abels Wijnen: online wijn kopen

Geweldig, deze service van Abels Wijnen!

De buren belden dat zij een pakketje voor ons hadden aangenomen. Een uurtje later belde ik snel bij ze aan omdat ik al vermoedde dat het om de wijnen ging. Verpakt in een stevige doos, geen zorgen over de verzending dus. Op de site stond een leuke uitleg bij de wijnen en die kreeg ik er ook nog uitgeprint bij, super! Ik testte voor jullie drie verschillende Sauvignon Blanc wijnen uit. Mijn vader ( die een echte liefhebber is) hielp mee.

Lastig kiezen welke wijn mijn favoriet is…

Wijntips: hoe kies je de perfecte wijn bij de borrel?

Niets is leuker om met een aantal vrienden te borrelen. Lekkere hapjes en een goed glas wijn zijn hier natuurlijk niet bij weg te denken. Echter, soms is het nog best lastig de juiste wijnen bij je hapjes te vinden. Abels Wijnen geeft je een aantal tips hoe je de perfecte wijn bij je borrelhapjes vindt.

Tip 1: kies voor smaken binnen een thema

Welke wijn je kiest is afhankelijk van je borrelhapjes. Hierbij is het belangrijk om op de smaken te letten. Kies je hapjes met veel kaas of ga je liever voor olijven en kruidige worstjes? Het is belangrijk om voor de gevarieerde smaken een wijn te vinden die bij al deze smaken matcht. Een goede tip is dat je je hapjes binnen een bepaald thema laat vallen. Denk aan Italiaanse hapjes of Spaanse tapas. In grote lijnen komen de smaken namelijk overeen.

Tip 2: kies voor een toegankelijke wijn
Een toegankelijke wijn is de ideale borrelwijn. Wat wordt daar precies mee bedoeld? Dit is een wijn die niet te overheersend is, maar wel genoeg body heeft om tegen de vele smaken van de hapjes op te kunnen.

Tip 3: ideale witte wijn is fris en fruitig

De ideale witte wijn bij de borrel is fris en fruitig en niet te complex. Deze wijnen sluiten goed aan bij de borrelhapjes. Ze zijn niet te zuur en hebben een niet te ronde smaak.
Onze aanbevelingen: Areal DOC Vinho Verde Colheita Seleccionada en Baglio al Sole Pinot Grigio

Tip 4: ideale rode wijn is soepel
De ideale rode wijn bij de borrel is een soepele wijn met weinig zuren, weinig tannines en een medium body.
Onze aanbevelingen: Pasqua Le Collezioni Sangiovese en Montgras Estate Merlot

Tip 5: ideale bubbel is fris en fruitig
Ga je liever voor een mousserende wijn? Kies dan voor een Prosecco. Deze is vaak fris en fruitig. Zure en zware wijnen kun je beter vermijden. Vooral bij gefrituurde hapjes is een Prosecco een goede keuze. Bubbels gaan namelijk erg goed bij vettige hapjes.

Vind jij het ook zo moeilijk om de juiste wijn te vinden die bij jou past? Bij Abels Wijnen is het mogelijk om een proefpakket te bestellen. Je kunt sorteren of profiel, smaak, land of druivenras. Hier zit vast wel de perfecte wijn voor jou tussen!

Share
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *