Paasrecept: Bananenbrood met walnoten en chocolate chips

Opzoek naar een makkelijk Paasrecept wat iedereen lekker vindt? Zoek niet verder!
Dit bananenbrood kun je een dag van tevoren maken, heeft weinig ingrediënten en is gezond. Paasproof dus!

Ingrediënten

•twee bananen
•240 g tarwebloem gezeefd
•1el bakpoeder
•150 gram boter
•50 gram dadelstroop
•1 zakje vanillesuiker
•2 eieren
•75 gram gehakte walnoten
•75 gram chocolate chips
•120 ml volle yoghurt of drie eetlepels crème fraiche
•een snufje zout

Bereiding

•Verwarm de oven voor op 180 graden. Gebruik bij voorkeur een siliconen vorm en vet de vorm in met een beetje boter of spray een vorm in met een bakspray.

•Prak de bananen. Voeg het bakpoeder en het snufje zout bij de bloem.

•Mix de boter met de dadelstroop en vanillesuiker. Voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraiche/ yoghurt toe.
Schep door het bloemmengsel.

•Schep de bananenpuree en de gehakte noten door het beslag. Giet in de cakevorm of vormpjes en zet 1 uur in de oven.

•Laat het bananenbrood afkoelen.

Fijne paasdagen!

Share
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *